Astrologie

Veti descoperi in Cabinetul meu virtual misterele zodiacului Egiptean, curiozitatile celui Chinezesc, secretele Horoscopului Mayas, asa-zisul “Sirul celor 18 pietre pretioase”, splendoarea zodiacului Druidic, unde asemanarea dintre om si copac este valorizata in mod pozitiv; sensibilitatea zodiacului Floral; ermetismul zodiacului Arab atât de diferit de cele pe care noi le cunoastem, dar si misteriosul zodiac Aztec, care ne prezinta o perspectiva diferita de tot ce stim despre personalitatea umana, descoperind fatete noi ale aceteia; dar si produsul unei civilizatii milenare, am numit zodiacul Indian.

PSIHOASTROLOGIE

Imbinând stravechea arta astrologica cu stiinta noua a psihologiei si, pe baza unei experiente indelungate psihoastrologul face o previziune mai buna, exacta si personalizata. Destinul nostru este consecinta caracterului nostru si psihoastrologul nu poate sa traga alte concluzii decât acelea care decurg din cunoastereas profunda a caracterologiei umane. Evenimentele care marcheaza viata subiectului sunt mai bine puse in valoare decât simpla consultare a horoscopului individului, oferind acestuia posibilitatea de a-si influenta destinul.

CARACTERIZAREA PSIHOASTROLOGICA

Bazata pe abordarea celor 12 semne zodiacale si pe temele astrologice coroborate cu cele 8 tipuri planetare; din punctul de vedere al apartenentei subiectului la una dintre cele 4 grupe sanguine si cele 4 temperamente hipocratice, caracterizarea psihoastrologica ofera un tablou complet al persoanei, cu predestinarile ei astrale, zestrea social-educationala si evenimentele marcante ce sunt posibile in viata sa; dar si coordonate psihoastrologice de urmat.

Aceasta tehnica previzionala fiind una interactiva intre psihoastrolog si subiect, ea permite descrierea persoanei având in vedere nu numai configuratia astrala in momentul nasterii, dar si evolutia personala a subiectului, cadrul psiho-social in care acesta evolueaza, posibilitatile de dezvoltare si progres.

Scopul acestei tehnici previzionale este acela de constientizare a subiectului de posibilitatile de influentare pozitiva a propriului destin.

COMPATIBILITATI PSIHOASTROLOGICE

Psihoastrologia detine instrumente infinit mai perfectionate decat astrologia. Datorita ei putem face studii de compatibilitate cu un coeficient de eroare zero. Consultând un tablou de compatibilitati zodiacale primim numai repere generale asupra potrivirii dintre subiectii din diferite zodii si, aici intervine psihoastrologia. Ea poate face un studiu aprofundat si personalizat pentru fiecare dintre partenerii cuplului, dar si compatibilitati intre asociati, colegi, parinti si copii, sau intre rude si prieteni.

Compatibilitatile psihoastrologice se bazeaza nu numai pe repere astrale si caracterologie, dar si pe unele tehnici descrise in capitolul PES.

HIPNOZA

Hipnoza este o alta stare de constiinta a omului, modificata, in timpul careia persoana (subiectul) este de acord sa se relaxeze, sa se concentreze, sa imagineze liber, sa modifice legaturile logice temporale, spatiale, cauzale si fizice. Aceste actiuni depind in cea mai mare masura de gradul de sensibilitate al subiectului la procedura hipnotica. Procedura incepe orin asa-zisa inductie.

Hipnoza este o metoda auxiliara, care se aplica cu precadere in psihoterapie; si poate fi individuala sau de grup. Ea se aplica la diverse categorii de probleme: nevroze, perturbari psiho-somatice si de personalitate.

Nota: atat hipnoza, telehipnoza cat si hipnoterapia, sunt doar note informative.

TELEHIPNOZA

Este procedeul prin care hipnoza se realizeaza la distanta, inducând persoanei o stare de transa usoara, pe parcursul careia se pot inlatura: atitudinile negative, teama, modelele inadecvate de comportament si imaginea negativa a subiectului asupra Eu-lui sau.

Telehipnoza este o tehnica subtila de influentare mentala pozitiva, dar care nu poate fi realizata decât de persoane cu o experienta indelungata; ea se face cu mare atentie pentru sanatatea si integritatea persoanei vizate.

HIPNOTERAPIA

Aplicarea tehnicilor de inductie hipnotica are si un scop terapeutic. Hipnoterapia poate elimina definitiv sau poate ameliora unele disfunctionalitati psihosomatice. Nu este recomandata persoanelor cu instabilitate psihica.

PSIHOEUFONIA PREVIZIONALA

Este studiul legaturii dintre eufonia numelui si psihologia individului. Numele noastre creeaza tipare vibratorii care devin parte integranta din câmpul energetic ce ne inconjoara. Din studiul consoanelor si al vocalelor continute in numele subiectului si in legatura directa cu observatiile psihoastrologului asupra temei natale si a psihologiei individului, se pot obtine rezultate bune in previzionarea diverselor evenimente ale parcursului vietii sale.

La femei acest studiu nu se face asupra numelui purtat dupa casatorie, ci numai asupra numelui purtat anterior acesteia.

NUMEROLOGIA

Este o straveche stiinta constând in analiza numerica a vietii individului. Ea face posibila cunoasterea personalitatii si va poate edifica asupra viitorului, cu conditia ca sistemul sa fie corect aplicat si interpretat. Cartea care foloseste numeroase simboluri numerice este Biblia. Stravechea Cabbala, strabuna numerologiei, releveaza adevaruri spirituale prin folosirea numerelor.

Mai incoace, in timpurile noastre, au fost puse in ecuatie simbolismul traditional al cifrelor cu alfabetul, ceea ce a imbunatatit spectrul interpretarii numerelor personale. Nu oricine poate descifra si aplica acest sistem intrucât, in acest caz, se naste o prapastie intre adevarurile relevate de sistemul numerologic si interpretarile neprofesionale ale acestuia.

NUMEROLOGIA SIMBOLISTICA MISTICA

Aceasta diviziune a stiintei numerologiei, ofera o intepretare oculta; ea are o vechime de mii de ani. Ocupându-se predilect de destin, interpretarea se bazeaza pe simboluri numerice mistice si pe religie. Vechimea ei si simbolistica mistica asigura o previziune clara si precisa.

parapsiholog
Radu Botez – parapsiholog

Articol publicat in www.elystar.ro

You might also like